sunnuntai 22. tammikuuta 2017

piinainen kosketusallergia!

Halusin hiukan tulla avautuu mua piinaavasta asiasta eli kosketusallergia! 2014 syyskuussa starttasi 3-vuoden koulutus kokin-linjalla. Tietty se vei multa voimia todella paljon, koska kyseessä oli viimeinen vuosi tärkeinten ja rakkaiden ystävien kanssa ennen tietä aikuisuutteen. Syyskuussa kuitenki alko ilmennetä aluksi harmitonta vaivaa, mut se paheni kuukausi kuukaudelta. Huomasin ett toiseen käteeni ilmesty pieniä vesikennomaisia pisaroita, jotka kutis todella paljon. Ihme oli ett kestin sitä, mut pahensin sitä raapimmalla niin ett se vaikeinakin aikoina tulehtu ja turpos. Se oli aika piinallista, koska jatkuvasti käsi oli kipeä, haavainen, kuivunnu ja täynnä noita himpatin vesikennoja, mistä en viel osannu huolestua. Päätin vasta 2015 helmikuussa lähteä käymään lääkärillä näyttämässä, joka mittasi ihan tavallisen viivoittimen avulla sitä ekseeman tapaista vesikennoja. En saannut muuta vastausta kuin epäilyn sieni-infektiosta ja määräyksen Bemetsonin-voiteeseen ja nopeasti mennä labran puolelle ottamaan näytettä, jossa ystävällinen labran nainen laittoi tyynyn käteni alle ja alkoi pienellä veitsellä raapimaan ihoa irti pieneen putkiloon. Varmasti voitte kuvittela kuinka kipee se oli sen jälkeen! Jäin mietimään vielä, miksi en saannu mitään käteni suojaksi vaan jouduin lähteä käsi kipeänä kotia päin, jossa laitoin sideharson. Seuraavana päivänä kuitenkin lähdin terveydenhoitajan luokse koulussa, jossa sain onneks siteen siihe ettei tarvis kitua sitä kipua mitä pienestä kosketuksesta tuli. Helmikuun puoles välis sain puhelimetse negatiivisen vastauksen tuloksista ja olin huikeesti helpottunu ettei se ollu sieni-infektio. En saannu ikii tietää kuitenki sitä mikä se oli ja mistä johtu ja se jäi mieltä painamaan. En edes viitsinyt lähteä uuteen tutkimukseen kun käsi parani 4 vk kuurivoiteella. nyt on taas kulunnu vuosi kun käsi oli paremmas kunnos ja 2016 syyskuus alko oireilemaan uudestaan, mutta yhdes sormes. Se kutina mikä siitä lähti tuntu taas liian vaikealta ymmärtää itsekään ett mistä oli kyse. Sain sormen hoidettua 2-3 kertaa hyvään kuntoon, mut ei se enään auttanu vaan se lähti leviämään toiseen sormeen. Joulukuun alussa onneks hellitti ja aloin miettimään syitä ja nyt vast tiiän, mikä aiheuttaa mulle tätä kärsimätöntä piinaa ja se aiheuttaja oli Muovi! Yksinkertaisesti taisin olla muoville allerginen. Jos kannoin kauppakassia se aiheutti molempiin käsiin lisää näitä vesikennoja niin ett oon meinannu itkeä siitä etten pääse eroon näistä! Oon kyllästyny, väsynny ja itkuinen melkein siitä kuinka en tajunnu sitä aikaisemmin. En tietenkään draamaa tässä itsestäni, mutta haluan herättää muissakin sitä keskustelua, kuinka kosketusallergia on piinallista käsissä. Oon käyttäny vaikka mitä voiteita, mutta ne ei helposti tepsi.

Kokeilin käsien liottamista kuumassa vedessä, joka kivast kutisee, sen jälkeen laitoin aina Helossanin voidetta. Helossanin voide näytti tepsivän hyvin, mut se voide teki takapakin ja pahens loppujen lopuks ihoa. Sain mieheltäni onneks yllätykseks Korresin vartalorasva-setin, miss oli Body Milk;iä ja Body Butter;ia. Kokeilin Body milk;iä, joka kosteutti hyvin ihoa ja auttoi. Kuitenki lopahti se innokas voiteiden käyttö ku alko turhauttaa ja raivostuttamaan kun ei mikään auttanu käsien paranemiseen, vaan uudestaan ja uudestaan paheni.
Keksin kokeilla kuolleenmeren suolaa hieroen käsiini ensin  ennen kuin laitoin käteni hautumaan kuumaan veteen 30 minuutiksi. Hieroin hyvin sitä käteeni, joka puolelle ja laskin käteni kuumaan veteen, aluks se tuntu kutiavalta ja kirvelevältä kokemukselta, mut loppujen lopuks nauroin kutinan johdosta. Pari kertaa ku tein tätä samaa kaavaa 2:en päivän aikana se auttoi ja aukasi hyvin nää vesikennot pois, samalla puhdistaen ihon alta. Tietty ei ny ihan kaikkee poistannu sata  prosenttisesti mut kuitenkin lievitti paljon tätä iho ongelmaa. Nyt onneks käsi on parantumaisillaan ja näyttää siltä ettei se tosta noin vain häviä yhellä voiteen kerralla. Muistan kuitenkin saanneeni täältä ruotsin puolelta kuurivoiteen nimeltään Emovat. Oon sitä käyttäny vieläkin aamut ja illat , hiukan on alkannut parantumaan eiköhän se tästä.

Kosketusallergia on kuitenki ilmenny kanss omasta Sony puhelimesta ja tutkiessani tarkkaan tietoja netistä oon joutunu totemaan, että puhelimenkin takakansi on kovettetua muovia! Tuli tilattua siis netistä 12 euron arvoinen nahkainen suojakotelo, toivottavasti tulee maanantaina, että pääsis käsi paranemaan !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti