lauantai 10. kesäkuuta 2017

Kookos-kasvispata spaghetilla

Innostuin vielä tänne kirjoittamaan myös omasta kehittelemästä reseptistä, joka on sopiva vaihtoehto liharuoalle ja terveydelle. Kehitin ainekset kaapista löytämilläni vihanneksilla ja pakastimesta.

1 sipuli
1 kesäkurpitsa
pakastevihanneksia (kuutioina, suikaleina..jne..), itse käytin juureskuutioita.
Haricots Papuja
Paprika
Herneitä
Parsakaali

Liemi pataan ;

4-6 dl vettä
1-2 tl suolaa
1-2 tl mustapippuria
1 tl currya 
2 tl soijakastiketta
1 kasvisliemikuutio
1 tl Grillimaustetta
1-2 tl oreganoa
Hiukan Herbamaren yrttisuolaa
-Sekoita hiukan lientä.
 
Myöhemmin Kookosmaito

Spaghetti

Voit hyödyntää kaikkea kasviksia, mitä löydät jääkaapista tai pakastimesta. Omassa reseptissäni käytin ylhäällä mainittuja vihanneksia eli paprika, kesäkurpitsa, haricots papuja, sipulia ja pakasteesta löytämän juureskuutioita, mikä sisälsi porkkanaa, lanttua, palsternakka ja retikalla.  Valmistele liemi valmiiksi, mittaamalla sopivan veden määrän pataan ja mausteita.
Aloita kuitenkin niistä hedelmistä, jotka löydät jääkaapista esim; sipuli. Kuori sipuli ja pese, puolita ja pilkkoa hienonnetuksi, puolikaiksi rinkulaiksi tai pyöreiksi renkaiksi. Sillä ei ole väliä miten leikkaat, kuhan teet ruokaa rakkaudella. Pese kesäkurpitsa ja pilko kuten haluat. Paprika samoin, mutta poista siemenet. Laita vihannekset maustettuun liemeen ja sekoita hiukan, että kaikki menee sekaisin. Koska tämä on yksinkertainen resepti, tätä on myös helppoa tehdä mikäli ei jaksa lähteä kauppaan ja tietää, että jotain vihanneksia löytää jääkaapista tai pakastimesta. Myös mausteita voi oman maun mukaan laittaa, jos haluaa tulista kookos-kasvispataa voi lisätä chiliä. Kun olet saannut kaikki vihannekset pataan valmiiksi, laita uuniin 200-astetta aluksi, padan valmistus uunissa kestää n. tunti ja 50 minuuttia, riippuen uunin tehokuudesta. Lisää puolivälissä kookosmaito ja sekoita. Jos kasvikset ovat kypsiä on pata valmis.

 Tarjoa kookos-kasvispataa pastan, spaghettin tai riisin kera, myös perunat käy hyvin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti